Katten trimmen

Niet altijd lukt het de vacht van uw kat thuis goed te verzorgen. Langharige katten moeten elke dag geborsteld worden, maar ook kortharige katten die bijvoorbeeld ouder en strammer zijn, hebben soms onze hulp nodig. Wanneer dit niet lukt kan de vacht gaan klitten of vervilten. Dit is vervelend en soms zelfs pijnlijk voor uw kat.

Langharige katten kunnen geschoren of geplukt worden. Bij het plukken wordt de losse onderwol uit de vacht verwijderd. Zo krijgt de kat weer een glanzende vacht terug. Indien uw kat veel klitten heeft, zal de vacht (deels) geschoren moeten worden.

Als u na afloop uw kat weer komt ophalen, wordt de behandeling besproken en zal de trimster u adviseren hoe en met welke borstels u de vacht van uw kat het beste kunt bijhouden. 


Sedatie

Voor veel katten is trimmen een spannende en zelfs stressvolle gebeurtenis: ze moeten langdurig stilzitten op tafel, gefixeerd in een positie waar ze zelf niet voor kiezen. Stresshormonen (en dus ook de gevolgen ervan) kunnen soms nog weken doorwerken in het lichaam van de kat. Omdat wij het welbevinden van de kat voorop stellen, kiezen wij ervoor katten uitsluitend te trimmen onder lichte narcose. De gebruikte middelen zijn binnen 24 uur weer uit het lichaam van uw kat verdwenen en zorgen ervoor dat uw dier vlotter en zonder stress geholpen kan worden.

Een dierenarts zal eerst de gezondheid van uw kat controleren. Bij katten ouder dan 10 jaar adviseren wij een bloedonderzoek om te bepalen of uw kat veilig onder narcose kan. 


Combineren

Indien nodig kan uw kat tijdens de trimbeurt ook worden gevaccineerd; er geldt dan een gereduceerd tarief. Ook is het mogelijk andere verrichtingen, zoals het maken van rongenfoto's of het uitvoeren van een gebitsbehandeling te combineren met de trimbeurt, zodat u niet onnodig vaak de praktijk hoeft te bezoeken en uw dier minimaal belast wordt. 

Graag zoeken we met u naar de beste oplossing.