Reizen met uw dier

Het is tegenwoordig helemaal niet meer ongebruikelijk te reizen met uw dier. Of het nu gaat om een weekendje naar de Ardennen, een zomervakantie aan de Spaanse kust, of een reis of verhuizing naar een bestemming verder weg.
Voor elke reis naar het buitenland is het verplicht dat uw hond of kat een identificatiechip draagt en een officieel dierenpaspoort heeft.  Let op: een vaccinatieboekje volstaat niet! Uw dier moet minimaal 3 weken voor vertrek tegen rabies zijn gevaccineerd. Voor diersoorten anders dan hond en kat gelden vaak andere regels. Per land kunnen de aanvullende importeisen verschillen. Daarnaast is het ook belangrijk te denken aan zaken als hartworm- en tekenpreventie en eventuele maatregelen i.v.m. hoge of juist lage temperaturen in het land van bestemming.


PTC

De Pet Travel Clinic, specialist op het gebied van reizende dieren,  bestaat uit dierenartsen en paraveterinairen die optimale begeleiding bieden aan u en uw huisdier en daarbij het welzijn van uw huisdier voor, tijdens en na de reis voorop stellen.


Begeleiding

Door haar jarenlange ervaring op het gebied van reizende dieren, is de Pet Travel Clinic op de hoogte van de toelatingseisen voor huisdieren waar dan ook ter wereld. Zij zorgt ervoor dat er voor uw huisdier geen stap in de voorbereiding over het hoofd gezien wordt. Zowel maatregelen die uw dier direct betreffen (zoals benodigde vaccinaties, bloedonderzoeken en preventie van reisziekten), documenten (denk bijvoorbeeld aan een officieel paspoort of een importvergunning), alsmede advies of hulp bij de logistiek van het feitelijk transporteren van uw huisdier door onze partner op Schiphol Zoologistics. Dit geeft u rust en een enorme tijdwinst bij het plannen van uw reis.

Na het invullen van deze online vragenlijst ontvangt u van ons vrijblijvend een prijsopgaaf voor onze service en de benodigde veterinaire behandelingen .