Vaccicheck

katten.jpg

Uw hond of kat wordt bij ons op maat gevaccineerd tegen meerdere infectieuze aandoeningen. Hiermee beschermen wij uw huisdier zo goed mogelijk tegen deze infectieuze ziekten.
In Nederland wordt een hoog percentage van de huisdieren gevaccineerd, en daarmee houden we de beschermingsgraad van de hele populatie huisdieren hoog. Dit is in het belang van elke hond en kat, omdat ziekten zo minder kans hebben zich te verspreiden, en uw huisdier minder kans maakt geïnfecteerd te worden. 

Wij merken dat er een groeiende vraag bestaat naar het nog gerichter vaccineren van huisdieren. Dit kan voortkomen uit het feit dat een dier in het verleden een overgevoeligheidsreactie heeft gekregen na vaccinatie, of een verminderde weerstand heeft bij chronische/onderliggende problemen. Soms wil de eigenaar zo min mogelijk vaccineren maar het dier wel een optimale bescherming geven. 

Daarom bieden wij nu de VacciCheck aan. Dit is een simpele bloedtest waarmee de hoeveelheid antilichamen wordt bepaald. Daarmee kunnen we zien of een dier op het moment van de test nog adequaat beschermd is en of vaccinatie nodig is.  

Dit is mogelijk voor de volgende ziekten:
Hond:

  • Infectieuze hepatitis / besmettelijke leverontsteking (Canine Adeno Virus-1 en CAV-2)

  • Parvovirus (Canine Parvo Virus)

  • Hondenziekte / ziekte van Carré (Canine Distemper Virus) – ook bij de fret

Kat:

  • Kattenziekte / Panleukopenie (Feline Parvo Virus)

  • Niesziekte (Feline Herpes Virus)

  • Niesziekte (Feline Calici Virus)

Belangrijk om te weten: Het blijft wel nodig om alle honden ieder jaar te vaccineren tegen de ziekte van Weil en tegen kennelhoest. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond of kat ieder jaar goed wordt nagekeken door de dierenarts, waarbij (verborgen) problemen opgespoord en besproken worden.

Als u geïnteresseerd bent in de VacciCheck, dan kunnen we hiervoor tijdens deze jaarlijkse gezondheidscontrole een bloedmonster nemen.

 De kosten voor de VacciCheck (incl bloedafname): € 74,90

Mocht het naar aanleiding van de uitslag nodig zijn om wel te vaccineren, dan hoeft u uiteraard geen tweede consult te betalen als u terugkomt voor de vaccinatie, maar slechts de kosten van het vaccin.