Dierenkliniek Europaplein is de meest groene kliniek van Amsterdam. Klimaat en milieu staan reeds meer dan 40 jaar hoog op de agenda. Naast onze jarenlange inzet voor verschillende dierenwelzijnsorganisaties, kijken wij ook naar andere zaken die helpen onze planeet te behouden voor toekomstige generaties.
Zo wordt onze stroom volledig uit hernieuwbare bronnen, wind en zon, opgewekt. Wij hopen dat de gemeente Amsterdam de buurt verder op stadsverwarming zal gaan aansluiten zodat wij ook geen gas meer nodig hebben.

Buiten de energievoorziening kijken we ook naar onze afvalstromen: al vele jaren hebben wij een gescheiden papier- en plasticstroom. Uit onderzoek blijkt dat beter scheiden aan de bron, de duurzaamheid sterk verhoogt. Zo hebben wij een meting gedaan van onze afvalstromen in samenwerking met Renewi, een van de grootse afvalverwerkers in Nederland. Daarbij hebben we gekeken naar al het materiaal dat goed gerecycled kan worden. Niet alle plastics zijn even goed herbruikbaar, echter je kunt wel zorgen dat je de hoogwaardige plastics scheidt van de minder waardevolle plastics. Door deze strakke scheiding aan de bron zijn we in staat gebleken om van 1 grote restafvalcontainer per week, terug te gaan naar 1 restafvalcontainer per twee weken! Daarvoor hoeft dus niet langer elke week een vrachtwagen de wijk te rijden. Omdat wij via Renewi het hoogwaardige plastic in een aparte opvangzak in de papiercontainer mogen doen, hoeft ook voor het plastic niet een extra vrachtwagen meer rond te rijden.

Zie hier hoe wij verder pionieren op het gebied van praktijkduurzaamheid in 2019:

Afvalprofiel.jpg

plasticcircle.png

Over Plastic Circle:
We inspireren mensen om op hun eigen manier bij te dragen aan het verminderen van plastic afval. Samen vergroten we het bewustzijn door programma's te ontwikkelen en aantrekkelijke producten te maken die gemaakt zijn van (uw) plastic.

Voor meer informatie, ga naar www.plasticcircle.nl

download.jpg

Over Renewi:
We richten ons op het verkrijgen van waarde uit afval. Wij streven ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving voor onze belangrijkste stakeholders: klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en onze aandeelhouders.
Wat bedoelen we met waste-to-product? Bij Renewi richten we ons exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval. Van de 14 miljoen ton afval die we jaarlijks verwerken, wordt 89% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Daarop willen we verder bouwen.
Wij geloven dat onze unieke aanpak van waste-to-product aansluit bij sociale en regelgevende ontwikkelingen. De aanpak biedt tevens de meest kapitaal-efficiënte oplossing voor een effectief recycling- en afvalbeheer.

Voor meer informatie, ga naar www.renewi.com

Thuisrecycling.nl_1.jpg

Over Thuisrecyling.nl:
Thuisrecycling.nl biedt advies en producten die je helpen met het reduceren, hergebruiken en scheiden van jouw afval.

Voor meer informatie, ga naar https://thuisrecycling.nl